Je to ďalšia zložka kozmetiky?

Nie

Už sme písali o tom, čo všetko obsahuje konvenčná kozmetika a čím sú chemické prísady nahradené v prírodnej kozmetike.

Ale pozor na toto!

Legislatíva pojem „prírodná“ bližšie nešpecifikuje, čiže keď vidíte na produktoch veľký nápis „prírodná“, nemusí to znamenať, že prírodná naozaj je.

A znova sme pri tom istom, ako sa v tom máme vyznať?

V tomto celom nám pomáha INCI- čo je zloženie , ktoré nájdete na zadnej strane produktov.

INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients/Medzinárodná nomenklatúra kozmetických prísad) predstavuje medzinárodne používané názvy zloženia kozmetických prípravkov, ako sú oleje, rastlinné extrakty, ale aj umelo vytvorené látky a konzervanty.

INCI používa Európa, Čína, USA, Kanada, Japonsko, to znamená, že kdekoľvek si produkt kúpite, nájdete na ňom rovnaké označenie použitých prísad.

Všetky prísady sú v zozname vypísané v poradí, aké množstvo z nich je v produkte obsiahnuté- najvyšší podiel zložiek je uvedený ako prvý.

Pre nás spotrebiteľov je to pomoc pri rozlúštení dlhého zoznamu zloženia v prípade produktov, na ktorých je síce krásny názov PRÍRODNÁ, no po prečítaní menej lákavej zadnej strany produktov ostaneme často krát prekvapení.

Oplatí sa teda poznať všeobecne používané označenie týchto chemických prísad a tak pri kúpe produktov nebudete oklamaní nápisom, ktorý je často len marketingovým ťahom.



Ak je aj tak pre vás ťažké orientovať sa v tom, príďte k nám, poradíme Vám.