Áno, kozmetické prípravky obsahujú aj ďalšie ingrediencie, ktoré nášmu telu neprinášajú len želaný výsledok.

Omamná vôňa pripomínajúca zážitky, alebo ľudí. Každý deň sa s ňou stretávame a často aj nevedomky na nás pôsobí a je to určite jedna z vecí, na základe ktorej sa rozhodneme, či si kozmetický prípravok kúpime.

Syntetická PARFUMÁCIA, FRAGRANCE, skrýva v sebe nespočetné množstvo ďalších ingrediencií

Aby sme si vôňu užili čo najdlhšie, sú za to zodpovedné fixátory. Ako toxické chemikálie sa tak pomocou parfumov a krémov dostávajú na našu pokožku a spôsobujú rôzne neželané alergické reakcie, až po narušenie hormonálnej rovnováhy❗️

A zaujímavosť? Bolo preukázané, že syntetické vône ovplyvňujú to, ako vnímame prirodzené feromóny a tým aj výber partnera! Ou, tak toto určite podceniť nechceme.

Prírodné vône, skvelá náhrada tých syntetických, nepredstavujú pre nás riziko, najčastejšie sa v kozmetike používajú rôzne kvetové vody, alebo koncentrovanejšie prírodné silice z rastlín.

Éterické oleje v sebe ukrývajú rôzne bohatstvo, posilňujú imunitu, prirodzenou cestou, pôsobia antibakteriálne, majú antiseptické účinky a na naši psychiku majú pozitívny vplyv.

Nevydržia síce tak dlho, ako syntetické vône, no ak nám dopomôžu nájsť toho správneho partnera, určite stoja za vyskúšanie!

SILIKÓNY, tie sú predsa žiadané? Alebo nie? Poďme na to postupne.

Široké portfólio produktov obsahujúcich silikóny nás lákajú na veľa výhod. Vo vlasovej kozmetike má silikón za úlohu obaliť vlas akousi vrstvou, ktorá má obmedziť ich lámanie.

Tiež v kozmetických prípravkoch a krémoch nám silikón predsa vyhladí vrásky. Tak prečo ho vlastne nechceme?

Ale pozor, na začiatku žiaduce efekty sa časom menia na nežiaduce

Pri dlhodobom používaní sa totiž vytvorená vrstva silikónu nedá zmyť vodou a tým vlastne obalený vlas, alebo pokožka nedýcha a nedostávajú sa do nej iné, potrebné látky.

Rastlinný glycerín, prírodný silikón získavaný z rastlinných olejov, viaže na seba vodu, ktorá zabezpečuje potrebnú hydratáciu pokožky. Podobne ako silikón, vytvára ochranný film a je súčasťou snáď všetkých prírodných mydiel, šampónov a kondicionérov.

Čítajte zloženie produktov a vyberte si len to správne pre Vás.